زندگی در ترکیه

قوانین مربوط به مبارزه با پولشویی در سیستم بانکی ترکیه

3.2/5 - (6 امتیاز)
</div

 

ترکیه کشوری است  قانون مند که از لحاظ ساختارهای نرم افزاری بانکی بسیار دقیق می باشد. زیرا بانک های این کشور دارای سیستم های پیشرفته جهت شناسایی موارد مربوط به پولشویی می باشد. موضوعات مربوط به مبارزه با پولشویی چند سالی است که در سیستم بانکی ترکیه و جهان بسیار حائز اهمیت می باشند. در ابتدای امر به تعریف کلی در مورد مبحث پولشویی و اهمیت مبارزه با آن می پردازیم تا به اشتباه و نادانسته دچار مشکلات مربوط به پولشویی در کشور ترکیه نشوید. پولشویی اصولا به ازبین بردن منشا پول های کثیف می گویند. ابتدا لازم است بدانیم پول کثیف چیست ؟  و اینکه مجرمان از طریق چه راه هایی اقدام به برداشتن این اسم از روی پول های  خود می کنند. پول کثیف در اصطلاح  بانکی به پولی می گویند که از منبع مجرمانه به دست می آید. به عنوان مثلا در تجارت اعضای بدن انسان یا مواد مخدراز آنجایی که پولشویان نمی توانند مالیات این تجارت را با همین نام به نظام بانکی منتقل کنند آن را از طریق یک تجارت قانونی و مجوه در اصطلاح تمیز کرده و سپس وجه مورد نظر را وارد چرخه بانکی می نمایند. برای مثال از طریق سرمایه گذاری در امور ملکی یا بیمه کردن یک وسیله و دریافت حق بیمه آن اقدام به تمیز کردن منشا پول کرده و آن وجه را به صورت قانونی در می آورند. به این اقدام را در سیستم بانکی پولشویی می گویند. و افراد مجرم برای انجام دادن این کار از روش های بسیار پیشرفته استفاده می کنند. اما به دلیل اینکه سیستم بانکی ترکیه از نرم افزار های بسیار دقیق برای جلوگیری از کار استفاده می کند و اگر شما تراکنش هایی را انجام دهید که باعث شود سیستم نرم افزاری بانک های ترکیه به حساب شما مشکوک شوند، اقدام به بستن حساب شما می نمایند و همچنین علیه شما در دادگاه های این کشور اقامه دعوی می کند. به همین جهت است که شما عزیزان باید به مواردی که در ادامه ذکر می شود توجه نمایید تا ناخواسته دچار مشکل نشوید.

woman hands counting turkish lira in office

به جز موارد مربوط به پولشویی در سیستم بانکی، ممکن است اتباع ایرانی از طریق جا به جا کردن مقادیر زیادی پول با ارز دلار، مشمول تحریم های بین المللی نیز بشوند که البته این موارد را هنگام باز کردن حساب به شما گوشزد خواهند کرد البته لازم به توجه است که موارد مربوط به انجام عملیات مشکوک یا اس تس ار ترنزکشن ریپورت را در نظر داشته باشید که برای شما در بانک گزارشی به ارگان مبارزه با پولشویی ترکیه رد نشود. ارگان مبارزه با پولشویی در کشور ترکیه ماساک نام دارد. ماساک یا همان سازمان مبارزه با جرایم ترکیه وظیفه دارد نسبت به موارد مربوط به پولشویی در سیستم بانکی ترکیه نظارت داشته باشد و وقتی عملیات مشکوکی از جانب یک مشتری در سیستم بانکی این کشور انجام می شود گزارشی را به ماساک ارسال کند و این اداره نسبت به پیگیری این گزارش اقدام می کند.

ازابتدایی ترین توصیه هایی که موسسه گلوبال کادرو به شهروندان ایرانی برای استفاده از سیستم بانکی ترکیه می کند این است که اگر حساب به نام شماست و شما تراکنشی را به حساب دیگری انجام می دهید حتما دلیلی برای این تراکنش داشته باشید که اگر روزی مورد سوال واقع شدید پاسخ دهید که این تراکنش را مثلا بابت پرداخت اجاره یا به منظور کاری دیگری به حساب فرد مورد نظرانتقال داده اید. البته این حساسیت ها به مراتب در مورد حساب های شرکتی بسیار بالاتر می باشد زیرا علاوه بر اینکه شما برای انجام تراکنش های مالی خود باید دلیل مناسب داشته باشید می بایست اسناد و مدراک این کار را به بانک مربوطه ارائه دهید که نشان دهد این تراکنش به دلیل یک تجارت سالم و موجه انجام گرفته است. از انجام تراکنش ها به ارز دلار شدیدا خود داری کنید و اکثر تراکنش های خود را با لیر ترک یا یورو انجام دهید چراکه تسویه تراکنش های دلاری از بانک مرکزی امریکا صورت می گیرد و این بانک برای شهروندان ایرانی محدودیت هایی قائل است که منجر به مسدود شدن حساب بانکی شما می شود. همانطور که ملاحظه می کنید می بایست موارد زیادی را رعایت کنید تا عملیات بانکی شما در کشور ترکیه با مشکل مواجه نشود.

موسسه بین المللی گلوبال کادرو با داشتن مشاورین با تجربه از کادر بانکی کشور ترکیه مشاوره های لازم را به شرکت ها به هنگام تجارت در ترکیه ارائه می کنند و شرکت ها می توانند در بستری سالم و امن به انجام تراکنش های بانکی خود از مرحله افتتاح حساب در ترکیه تا مشاوره های مستمر و تجارت در کشور ترکیه راهنمایی می کند در صورت نیاز وکسب اطلاعات بیشتر می توانید به بخش کسب و کار در موسسه مالی گلوبال کادرو ارتباط برقرار کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *